Audun Lysbakken, Årets Chaffey

Som en som er over gjennomsnittet interessert i ideologi måtte jeg selvsagt innfinne meg på ideologidebatten mellom SV og Høyre, selv om det innebar å gå glipp av «fotball slik den aldri er spilt før».

Til forskjell fra fotballkampen var kveldens debatt mellom Torbjørn Røe Isaksen, Heidi Nordby Lunde, Ingrid Fiskaa og Audun Lysbakken i høyeste grad «ideologidebatt slik den er spilt før». Problemet var som så ofte før at man både fra høyre og venstre bruker mye energi på å angripe stråmenn.

Eller for å bruke en tidsriktig analogi: man spiller med hver sin ball på hver sin bane, skyter ballen på mål man selv har satt opp, og får derfor også vidt ulik oppfatning om hva resultatet faktisk ble.

Av interesse var Audun Lysbakkens lansering av seg selv som kandidat til kåringen av Årets Chaffey. Hva har skjedd med «avskaff eiendomsretten», «legg ned børsen», «steng butikkene tidligere»? Det nærmeste han kom gamle høyder var å nevne i en bisetning at regjeringen vil se nærmere på prøveprosjekter for arbeiderstyrte bedrifter. Tilbake sto en rødblek sosialdemokrat som snakker om hvor fantastisk barnehagepolitikk regjeringen har. Hva skyldes dette høyreavviket, Lysbakken? Går du med en liten NHO-direktør i maven?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under ideologi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s