Julaften i sosialdemokratiet

Det var dagen etter julekvelden. Ola og Kari på fire og fem år sitter i stua og prøver ut gavene. Ola har både fått nytt togsett og ny bilbane og er storfornøyd, på tross av at bilene han fikk var litt små og pinglete. Kari ringer til Sven som er full av misunnelse når Kari forteller om alle de flotte gavene.

Kari sitter og tenker på at det var noe nytt med nissen i år. Nissen hadde fått lys og nasal stemme, borte var den monotone mumlingen. «Ho, ho, ho» hadde nissen sagt «er det noen fagorganiserte barn her?». Den eneste i familien som helt åpenlyst hadde uttrykt sin misnøye i går var storebror Sturla som er student.

Kari tar på seg kjæledressen og går ut til de nye flotte lekestativet hun har fått. Men julenissen har visst gitt bort det samme lekestativet til mange, for køen foran huskene blir ikke kortere.

Da den nye julenissen og alvene hans overtok i fjor hadde han lovet helt nye takter. Nå skulle alle få bedre gaver! Det eneste han krevde var noe mer julegrøt på trappa. Men familien Nordmann gikk med på det, for nissen hadde sagt at han synes at familien Kaxe-Hansen borte i gata måtte lage enda mer grøt. Dessuten brukte familien Nordmann allerede halvparten av all sin tid på å lage grøt, så de kunne jo alltids lage littegranne mer.

Men midt oppe i alle de flotte gavene, satt mamma og pappa ved kjøkkenbordet og kikket tomt på hverandre. De var jo ikke direkte skuffa. Gavene de hadde fått var jo i og for seg fine: pellettskaminen sto og lyste mot dem. Men det var jo egentlig ikke akkurat det de trengte og hadde ønsket seg. De hadde jo ønsket seg nytt badekar. Selvfølgelig, hvis de fikk med seg mange av de andre familiene, kunne de kanskje overtale nissen til å gi alle badekar neste år. Men hadde kanskje vært like greit om de hadde hatt mulighet til å kjøpe det selv?

Over helgen var det på’n igjen med grøtkoking. Og mens pappa og mamma sto og kokte enda litt mer grøt, skulte de bort på pelletskaminen mens de tenkte på badekaret de hadde lyst på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under økonomi, ideologi, jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s