SVs motstand mot rakettskjold

Bjørn Jacobsen viser nok en gang at SV sjelden lar en anledning til å ignore virkeligheten gå fra seg.

For mens Putin truer med å rette missiler mot europeiske mål uttaler SVs medlem i forsvarskomiteen Bjørn Jacobsen til NTB i dag at «Det er ikke Russland, men USA som er problemet».

Den norske regjeringen står (som nevnt i en tidligere post) stadig mer alene i sin motstand mot rakettskjold i Europa. Tidligere i uka tok SV til orde for Norge burde gå mot rakettskjold ved å protokollføre en fotnote. Som kjent er det ingenting som får makta, USA og kapitalismen til å skjelve så mye som som en fotnote fra SV*.

Men det ble visst litt for symbolpolitisk, selv for SV, for nå tar Bjørn Jacobsen til orde for mer kraftig lut:

– Hvis Norge ikke kan hindre at NATO knytter seg til USAs planer, må vi i en eller annen form reservere Norge på dette punktet. [..] Hvis NATO-landene ikke blir enige om å avvise USAs rakettplaner, må Norge uansett reservere seg i en eller annen form.

Dette burde da være en enkel sak å reservere seg mot et slikt rakettskjold. For siden landet vårt dessverre ligger slik til at vi uansett vil være dekket av skjoldet, kan vi gjøre som følger: Vi sier til NATO at «hvis det kommer et missil med nedslagsfelt i Norge, så trenger dere ikke å bry dere om det». NATO og USA vil sikkert synes at at det er helt greit. Da sparer de masse penger på dyre antimissil-raketter. Og SVere i de delene av landet som ikke er bombet til Bloksberg kan glede seg over å ha satt USA og Nato på plass.

* Fotnote: Jacobsen er med i et parti som har programfestet for inneværende periode at Norge bør melde seg ut av NATO og inngå forsvarsamarbeid med Russland.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Krig & Fred, sosialisme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s